spoon

Αυγά γεμιστα

Category:

ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



                Τι χρειαζόμαστε:

              • 4 αυγά βραστά σφιχτά

              • 3 κ.σ. Μαγιονέζα

              • 2 κ. γ. μουστάρδα

              • αλάτι, φρεσκοτριμμενο πιπέρι


Πως το κάνουμε:

        1. Καθαρίστε τα αυγά και κόψτε τα κατά μήκος. Αφαιρέστε τους κρόκους και βάλτε τους σε ένα μπόλ

        2. Λιώστε τους κρόκους με ένα πιρούνι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (τη μαγιονέζα την μουστάρδα αλάτι και πιπέρι) και ανακατέψτε τα καλά.

        3. με ένα κουτάλι γεμίστε τα άδεια ασπράδια. Αν θέλετε να δείχνουν πιο όμορφα μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα κορνέ και να τα γεμίσετε με διάφορα σχέδια.

        4. Διακοσμήστε τα με λίγο κάπαρη ή λίγο μαϊντανό.

Λίγα μυστικά για παραλλαγή στη γέμιση

     1. αντικαταστήστε τις 2κ.σ. της μαγιονέζας με γιαούρτι (γίνετε πιο ελαφρύ) ή με τυρί κρέμα

     2. Προσθέστε διάφορα φρέσκα αρωματικά όπως δυόσμο μάραθο κ.λ.π.

     3. Προσθέστε πάπρικα ή κάρυ

     4. Προσθέστε μπέικον

     5. Προσθέστε ψιλοκομμένη πιπεριά

     6. Προσθέστε αγγουράκι τουρσί

     7. Προσθέστε βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα





Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου